MAAJUN ANGGUN BISTARI

MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

KEPUTIHAN, NORMAL ATAU SEBALIKNYA

Kebanyakan wanita berkahwin mesti sedia maklum apa itu keputihan kan. Semua pasti pernah mengalaminya..semua pun mesti tahu apa itu keputihan. Eh.. ada ke yang tak tahu??

Keputihan adalah lelehan berwarna putih, krim atau kelabu yang keluar dari faraj wanita. Ramai di kalangan wanita merasakan keputihan itu normal..

Betul la.. keputihan itu normal. 

Bonda merujuk kepada portal myhealth kementerian kesihatan malaysia, keputihan ni ada 2 jenis iaitu Keputihan normal dan keputihan kronik

Yang biasa kita alami dan kebanyakan wanita alami memang  keputihan  normal. Keputihan normal biasanyaterjadi apabila seseorang wanita itu sedang subur atau masa sebelum kitaran haid.. keputihan ni tiada sebarang petanda penyakit.. o tak perlu risau lah.

Apa ciri-ciri keputihan normal? 

  • Lelehan berwarna putih atau krim.
  • Tidak gatal
  • Tidak berbau
  • Keluar sedikit sahaja dan cair

Selagi ada ciri-ciri kat atas ni.. anda tak perlu risau..

Jika BUKAN ciri-ciri di atas??

Sekiranya mempunyai ciri- ciri di bawah, kena segera mendapat rawatan ya..

  • lelehan yang keluar itu berwarna kuning, 
  • Banyak pekat
  • Keputihan berbau
  • Mendatangkan rasa gatal pada faraj

Keputihan yang ada ciri begini adalah keputihan yang membahayakan.

Keputihan yang kronik ini jika tidak diambil perhatian pada jangka masa yang lama lebih sukar untuk diberikan rawatan. Malah boleh membawa kepada masalah kemandulan, kehamilan luar rahim malah jika lebih kronik boleh mendatangkan risiko kanser rahim.

Adalah lebih baik kita menghindari masalah keputihan ni dari merawatnya.

Pada anda yang ingin mencuba kaedah penjagaan kesihatan wanita. Bonda sangat syorkan mencuba  MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB). Hindari masalah keputihan anda. Pada yang memang dah resah dengan keputihan, RAWAT KEPUTIHAN DENGAN MAB

3 jenis herba terbaik yang ada dalam MAB ni memang dikhususkan untuk menghindari masalah keputihan iaitu KACIP FATIMAH, MANJAKANI dan SENDUDUK PUTIH.

Dapatkan MAAJUN ANGGUN BISTARI hanya dari pengedar sah sahaja.

MAB kini tidak dibekalkan di kedai-kedai. Jika ada bermakna mereka bukan pengedar sah. Pembelian dari pengedar tidak sah BERISIKO MENDAPAT BEKALAN MAB FAKE!!

hati-hati ya 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: