MAAJUN ANGGUN BISTARI

ATASI SENGGUGUT SECARA ALAMI

MENGURANGKAN SAKIT SENGGUGUT

Bagi wanita yang sering mengalami senggugut setiap kali datang bulan, pengambilan air teh halba amat digalakkan dan boleh mengurangkan penggunaan ubat-ubatan.

Ia boleh diambil sekitar 1800mg-2700mg dalam 3 kali sehari dalam 3 hari pertama, diikuti dengan 900mg dalam 3 hari berikutnya.

CARA PENYEDIAAN

Rendamkan 1 sudu teh air halba dalam air suam dan biarkan selama beberapa jam atau semalaman. Boleh juga rebuskan untuk dijadikan teh. Selain itu, boleh juga tumbukkan dan rendamkan biji halba tersebut dalam air panas untuk beberapa minit sebelum diminum.
.
.

MEMPERKENALKAN MAB KKM
☑No KKM MAL 19046066TC
☑Resepi turun temurun selama 40 tahun
☑Telah dijual selama lebih 15 tahun secara online dan offline
☑Terbukti Selamat dan Berkesan
☑Bentuk asli gentel bulat bulat hitam manis
☑Mudah diamalkan
☑HANYA BOLEH DIDAPATI DARI SELLER SAH YANG MEMILIKI IDPENGEDAR

SALAH SATU MANFAAT MAB YANG PALING BEST IALAH MENGURANGKAN #SENGGUGUT

Ramai yang sangat berpuas hati dengan Maajun Anggun Bistari ni..

“Segalanya tentang MAAJUN ANGGUN BISTARI

MAAJUN ANGGUN BISTARI

KENAPA BILA AMALKAN MAB, SAYA SUKA PENING KEPALA??

MAB adalah sediaan herba semulajadi seperti manjakani, kacip fatimah, serapat, senduduk, madu Habbatussauda dan inai.

Selain membantu memberi kesihatan dalaman, herba-herba semulajadi ni juga berfungsi untuk memanaskan badan bagi melancarkan perjalanan darah.

Maka.. pengambilan air masak yang secukupnya perlu untuk melancarkan tindakbalas MAB ke atas tubuh.

Pada individu yang sudah biasa amalkan herba, MAB tidaklah ‘panas’ berbanding mereka yang baru pertama kali amalkan MAB ni..

Oleh kerana individu yang belum biasa dengan herba, kurangnya air putih lah antara sebab mengapa mereka pening kepala!

Untuk memastikan anda mendapat bantuan dan panduan yang tepat, pastikan beli HANYA DARI PENGEDAR SAH YANG ADA ID ya.

.

“Segalanya tentang MAAJUN ANGGUN BISTARI

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

    IKHTIAR HAMIL SETELAH HAID NORMAL DAN TERATUR

    IKHTIAR HAMIL BERSAMA MAB..

    kebiasaan wanita yang punya KITARAN HAID yang tidak teratur akan menjadi MASALAH  untuk kenalpasti tempoh subur..

    Secara mudah tempoh subur untuk wanita adalah senang dikenalpasti sekiranya kitaran  HAID NORMAL. Untuk wanita yang KITARAN HAID nya 28hari dalam satu cycle.. ari ke 9-14 haid adalah anda dalam tempoh SUBUR..

    Tempoh subur berbeza mengikut cycle period tau!

    Macam mana pulak MAB ni boleh membantu IKHTIAR HAMIL???

    MAB membantu wanita membetulkan semula KITARAN HAID yang tidak normal..

    Jadi apabila selesai rawatan (kebiasaan 3-6btl) KITARAN HAID in sha allah boleh kembali normal..  dan ini memudahkan wanita tu kenalpasti HARI-HARI SUBUR mereka.. Lebih mudah lah  nak membuat perancang terbaik dalam usaha ikhtiar hamil

    Antara pengamal MAB yang ikhtiar hamil dengan kaedah normalkan haid dan atasi senggugut

    BERJAYA HAMIL SETELAH SENGGUGUT HILANG DAN PERIOD NORMAL
    “kitaran haid saya tak teratur.Lepas amalkan MAB, Haid saya teratur sampai sekarang”
    “Sebelum amalkan MAB, haid tak kunjung tiba, selepas amalkan MAB 2tahun, alhamdulillah setiap bulan haid”

    Nanti BONDA share lagi macam mana nak kenalpasti tempoh subur untuk wanita yang punya KITARAN HAID TIDAK TERATUR..

    Dapatkan MAAJUN ANGGUN BISTARI hanya dari pengedar sah sahaja tau. MAB kini tidak dibekalkan di kedai-kedai. Jika ada bermakna mereka bukan pengedar sah.

    Pembelian dari pengedar tidak sah BERISIKO MENDAPAT BEKALAN MAB FAKE!!

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

    KENAPA NAK MULAKAN MAB KENA TUNGGU HAID??

    As salam. Selamat pagi semua, moga anda sentiasa dilimpahi kebahagiaan..

    Bonda selalu dapat whatsapp tanya macam ni.

    Bonda, Period saya normal tiap-tiap bulan, ni baru je lepas habis period.. TAK SABAR NAK TRY MAB NI.. boleh tak saya terus start makan MAB ni??? “

    Pengamal baru yang excited!

    Jawapan Bonda,

    Untuk situasi macam kakak ni, TAK BOLEH YA.. Kena tunggu haid dulu!

    Jika period normal, untuk mulakan BOTOL PERTAMA kena start
    hari ke 3,4@5 period kerana pada asasnya MAB ni berfungsi untuk teraturkan period.

    Kenapa kena tunggu haid??

    KENA MULAKAN IKUT CYCLE PERIOD YANG TEPAT SUPAYA MAB BOLEH ‘JUMP IN TO’ PERFECT TIMING untuk satu-satu cycle lengkap
    period masing-masing.. Jadi bila habis makan 21hari tu masa rest 6hari tu adalah hari yang tepat untuk ready ke tarikh period anda bulan berikutnya.
    Juga untuk pastikan masa rest tu BUKAN DALAM TEMPOH SUBUR ANDA!! (SELAMAT JIKA BERSAMA MASA REST TU)

    Tapi jika haid tak normal macam mana pulak??

    Jangan tersalah mula amalkan tau.. rujuk pengedar sah jika nak membeli. Jika anda bukan dalam situasi selain di atas, sila beli MAB dari pengedar kami. Klik button di bawah untuk dapatkan pengedar sah kami.

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, NETWORK AJNMAJU, SOALAN LAZIM MAB

    PENGENALAN MAAJUN ANGGUN BISTARI

    Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah merupakan sediaan tradisional menggunakan ramuan daripada 100% herba tanpa bahan pengawet. Sediaan ini telah lama di amalkan sejak lebih 30tahun lepas. Pada asalnya hanya di amalkan secara turun temurun hanya di kalangan ahli keluarga sahaja. 

    Kepelbagaian khasiat dan kemampuan  MAB dalam membantu pelbagai masalah kesihatan dalaman para wanita telah menyebabkan pewaris MAB bersedia  untuk berkongsi dengan wanita-wanita lain. Sejak 2003 MAB mula dipasarkan secara terbuka di online. Alhamdulillah produk yang baik ini telah berjaya menambat hati wanita-wanita sedikit demi sedikit. 

    Kini setelah lebih 10 tahun di pasaran percayalah MAB telah berjaya masuk ke pasaran asia. Walaupun tidak se’gah’ nama hebat seperti JAMU MAK DARA, SENDAYU TINGGI dan lain-lain jenama hebat yang muncul di dada-dada akhbar dan media massa namun keyakinan pengamal MAB ini bertambah dari masa ke semasa.

    Mesti ramai yang tertanya-tanya mengapa MAB tidak di iklan kan secara meluas di media massa dan akhbar??  

    Perlu saya jelaskan sekali lagi, sebelum ini MAB merupakan sediaan tradisional sepenuhnya. Tidak dikilangkan secara komersil dan dihasilkan sepenuhnya secara homemade. Namun bermula JULAI 2019, MAB telah memiliki kelulusan KKM dengan NO KELULUSAN MAL 19046066TC. IN SYA ALLAH tidak lama lagi anda akan mula nampak MAB di media massa.

    Antara khasiat utama MAB adalah untuk TERATURKAN HAID anda agar mudah anda mengetahui tempoh subur untuk anda rancang kehamilan anda, MAB perlu di ambil mengikut kaedah dan aturan yang tepat dan penuh disiplin.. ketidakpatuhan anda terhadap aturan-aturan ini boleh menyababkan MAB tidak dapat berfungsi secara maksima..

    Selain itu, jangan lupa khasiat-khasiat lain MAB yang amat menguntung kita para wanita dan isteri kesayangan para suami.

    Penjagaan dalaman yang terbaik akan menghasilkan kecantikan dan keserian luaran yang menjanjikan kepuasan anda dan suami tercinta.

    Jangan berlengah lagi hubungi Pengedar Anda..

    Cuba dulu MAB ni.. insyaAllah anda pasti akan terus mengamalkannya.

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

    TINDAK BALAS AWAL MAB

    Apa perkara lazim yang akan di alami oleh hampir setiap pengamal baru?

    Ramai pengamal baru terutama yang beli MAB dari pengedar tak sah kedai kosmetik, akan gelabah bila mula amalkan MAB lepas pastu alami pelbagai tindakbalas.

    Kebanyakannya akan fikir MAB tak SERASI. Sedangkan dengan BEST FRIEND kita pun.. kenal bertahun baru tau SERASI dan nampak KEBAIKANnya.. ini kan pula nak makan MAB untuk kesihatan dalaman dalam jangka masa panjang.

    Nak TAHU .. MAB ni SERASI ke TAK lalui dulu Healing Crisis ni dulu baru la buat keputusan.. Selepas makn MAB 3-6btl….Bukan SEBOTOL kata tak SERASI 😅😅😅

    Tahukah anda?
    Kebanyakkan kita hari ni tidak makan secara sihat. Apa kena mengena dengan pemakanan? Of coz la ada kena mengena bila amal MAB pemakanan kena jaga, air minuman yang kita minum pun kena tahu air apa.. Ada org minum ok ada yang tak boleh. Sebab akan ganggu period kita.

    Lebih baik amalkan AIR MASAK PUTIH lagi bagus untuk badan.

    TIDAK BALAS SEMENTARA SAHAJA..

    Bukan semua akan lalui tindak balas ini. hanya segelintir sahaja yang mengalami simptom-simptom ini. Tindakbalas berbeza ikut individu ya

    • Period menjadi lintang pukang– period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari – ada juga kes yang period datang 4hari, then stop 2 hari.. then datang semula.. (Pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan..dan darah tu dikeluarkan melalui period.)
    • Rasa mengantuk – Selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi – pada yang ambil malam… tentu tak perasan simptom ni sebab lepas makan MAB.. memang nak tidur..
    • Kerap kencing/buang air besar/ kentut. (MAB tengah buang angin dan toksin dlm badan). Ini bagus tau.
    • Pening kepala – adakalanya boleh membawa sampai demam (MAB ni agak panas.. so disarankan banyakkan minum air masak.)
    • Keputihan yang banyak dan berbau -mab mengeluarkan keputihan-keputihan yang masih bersisa kat rahim. Bersabar kerana mab sedang mengeluarkan keputihan tu
    • Rasa berdenyut pada payudara-ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam (Situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period. begitulah juga dengan MAB.. bermakna, MAB sedang merawat tubuh kita). JANGAN LUPA!! salah satu fungsi MAB ialah menegangkan payudara.. so denyutan tu bermakna.. payudara semakin menegang..

    NAMUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM- SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA. tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan ketahanan tubuh masing-masing. OLEH ITU, diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini… Setiap usaha itu perlu ada kesungguhan untuk mencapai tahap kejayaan yang diinginkan…… 😁😁😁

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

    KELEBIHAN MAAJUN ANGGUN BISTARI BUAT WANITA

    Jom kita imbau kembali kepada teknik perubatan zaman dahulu, nenek moyang kita kekal cergas hingga ke usia emas..

    Apa rahsianya??

    Pengambilan jamu, maajun, akar-akar kayu dan herba yang berterusan mampu mengekalkan kecergasa dan mereka kekal awet muda. Cuba bandingkan dengan nenek di zaman moden ini, banyak yang terpaksa melupakan herba dan akar kayu kerana kesukaran mendapatkan yang asli dek pembangunan pesat.

    Perubahan keadaan semasa yang mana wanita dah mula bekerjaya, terkejar masa ke sana ke mari sehingga masa begitu berharga. Mana ada masa nak memproses herba-herba ni.

    Kini bonda buka kembali ruang dan peluang kepada puan-puan semua untuk merasai khasiat akar kayu, herba yang 100% asli dalam bentuk maajun iaitu MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB).

    MEH BONDA SENARAIKAN KELEBIHAN NYA YA

    1.  Menghindari segala masalah dalaman wanita seperti masalah keputihan, kegatalan di liang faraj yang teruk dan bau yang tidak menyenangkan.
    2. Memontokkan dan memejalkan kembali otot payudara
    3. Memanaskan badan terutama bagi wanita selepas berpantang yang ingin terus menjaga dalaman
    4. Melancarkan peredaran haid setiap bulan juga mengembalikan darah haid yang terganggu. Seterusnya membantu pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. InsyaAllah
    5. Menyihatkan badan disamping menambah tenaga sepanjang hari
    6. Mencantikkan kulit dan menambah seri wajah selepas pengeluaran toksin-toksin dan darah-darah kotor yang terdapat di dalam badan
    7. Meningkatkan kembali imum ketahanan badan, dimana badan menjadi sihat, segar dan kuat tiada lagi masalah seperti tidak bermaya atau tidak larat.
    8. Melawaskan pembuangan air besar
    9. Mengurangkan kesakitan ketika haid (sengugut)
    10. Melambatkan menopous bagi golongan wanita yang sudah berumur.
    11. Melegakan sakit-sakit sendi, sakit pinggang, sakit tumit dan lenguh-lenguh badan terutama bagi golongan wanita yang telah berumur.
    12. Awet muda bagi yang mengamalkan secara berterusan.

    MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

    ATURAN MAKAN MAB

    Kebanyakan pengamal MAB tahu aturan makan ikut konsep 21-6-21. Makan sebiji sehari selama 21 hari, setiap kali habis sebotol kena rest 6hari untuk laluan period sebelum sambung makan seterusnya.

    Tapi malangnya jika yang membeli dari kedai kosmetik, mereka hanya di arahkan untuk merujuk pada label sahaja. Masih ramai yang hanya makan sebiji sehari dengan hanya melihat label MAB.

    SALAH FAHAM yang sering berlaku, pengamal tidak dimaklum bahawa..
    CARA MEMULAKAN MAB BERBEZA MENGIKUT KEADAAN SEMASA SETIAP PENGAMAL MAB.

    Antara soalan lazim yang pengedar sah perlu tahu sebelum mereka memberi panduan atau aturan makan adalah:-

    • Apa tujuan cikpuan nak amalkan MAB ni?
    • Bagaimana sejarah kesihatan cikpuan?
    • Bagaimana circle haid cikpuan?
    • Dan lain-lain soalan berkaitan

    Jadi, adalah sedikit sukar jika anda telah mula makan berbotol-botol MAB TANPA GUIDE, datang pada kami untuk panduan makan yang betul.


    MAB BUKAN SEMBARANGAN MAKANAN YANG BOLEH MAKAN IKUT SUKA YA.

    Pastikan anda beli MAB hanya dari pengedar sah yang memiliki no IDpengedar untuk memastikan anda mendapat maklumat dan aturan makan yang tepat.