Blog Feed

MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

ATURAN MAKAN MAB

Kebanyakan pengamal MAB tahu aturan makan ikut konsep 21-6-21. Makan sebiji sehari selama 21 hari, setiap kali habis sebotol kena rest 6hari untuk laluan period sebelum sambung makan seterusnya.

Tapi malangnya jika yang membeli dari kedai kosmetik, mereka hanya di arahkan untuk merujuk pada label sahaja. Masih ramai yang hanya makan sebiji sehari dengan hanya melihat label MAB.

SALAH FAHAM yang sering berlaku, pengamal tidak dimaklum bahawa..
CARA MEMULAKAN MAB BERBEZA MENGIKUT KEADAAN SEMASA SETIAP PENGAMAL MAB.

Antara soalan lazim yang pengedar sah perlu tahu sebelum mereka memberi panduan atau aturan makan adalah:-

  • Apa tujuan cikpuan nak amalkan MAB ni?
  • Bagaimana sejarah kesihatan cikpuan?
  • Bagaimana circle haid cikpuan?
  • Dan lain-lain soalan berkaitan

Jadi, adalah sedikit sukar jika anda telah mula makan berbotol-botol MAB TANPA GUIDE, datang pada kami untuk panduan makan yang betul.


MAB BUKAN SEMBARANGAN MAKANAN YANG BOLEH MAKAN IKUT SUKA YA.

Pastikan anda beli MAB hanya dari pengedar sah yang memiliki no IDpengedar untuk memastikan anda mendapat maklumat dan aturan makan yang tepat.

NETWORK AJNMAJU

SYARAT PENGEDAR MAB

Assalamualaikum..

Kali ni bonda nak share kenapa anda pengamal MAB perlu jadi pengedar MAB?

Semua sedia maklum, bonda telah amalkan MAB sejak 2008, yang mana selepas bonda melahirkan 3 orang anak setahun seorang. 2006, 2007 dan 2008. Atas pengalaman bonda sendiri amalkan MAB, bonda teruja  nak berkongsi manfaat MAB ni pada kawan-kawan lain. Bonda nak semua wanita bahagia seperti bonda. Hanya berkongsi apa yang bonda dapat dengan MAB, alhamdulillah sedar tak sedar dah 10tahun bonda kenalkan  MAB NI.

Dari hanya amal sendiri, kini bonda dah miliki jaringan pengamal MAB yang sangat besar. Malahan mereka semua juga lakukan apa yang bonda lakukan iaitu BERKONGSI MANFAAT MAB kepada wanita lain.

Sehingga masa bonda menulis ini, Bonda telah lahirkan 6 STOKIS, BELASAN JUNIOR  STOKIS, dan RATUSAN PENGEDAR. Antara STOKIS, JUNIOR STOKIS dan pengedar MAB yang dah berjaya capai jualan sehingga 6 angka hasil berkongsi manfaat MAB sahaja!

(Nanti bonda cerita apa yang telah mereka kecapi di lain entri)

SIAPA LAYAK JADI PENGEDAR MAB??

Jika anda pengamal MAB, anda dah memenuhi syarat utama Pengedar MAB.

Jom tengok apa lagi syarat pengedar MAB

SYARAT 1 : AMALKAN MINIMA 3BOTOL

Anda mesti pengamal MAB yang membeli hanya dari pengedar SAH yang ada ID sahaja.

Bagaimana pula jika anda pernah membuat kesilapan membeli dari kedai kosmetik??

Maaf tau kedai kosmetik tidak layak melantik anda menjadi agen kerana mereka bukanlah pengedar sah yang memiliki IDpengedar.

Sila cari pengedar sah yang ada ID, mula menjadi pengamal MAB dengan mereka. Mereka yang akan Upgrade Anda menjadi pengedar nanti.

Kenapa perlu amalkan 3Botol?

Pengalaman mengamal sendiri MAB ini adalah sangat penting untuk pengedar memberi khidmat perundingan kepada pengamal baru. Tindakbalas MAB yang di alami sendiri di awal pengambilan boleh menjadi ilmu yang boleh dikongsi kepada pelanggan. Ini menambahkan keyakinan pelanggan.

SYARAT 2 : SERTAI KELAS ONLINE

Sebagai persediaan menjadi agen yang berkelayakan, anda disyaratkan menyertai KELAS INFO PRODUK yang akan disediakan oleh HQ. 

Risau tak dapat beri komitmen pada kelas online?

Kelas ini dijalankan dalam group whatsapp mengikut kelapangan anda. Ada beberapa sesi di jalankan dan anda boleh memilih masa dan tarikh yang anda rasa anda boleh fokus pada kelas. Tiada alasan untuk tidak dapat beri komitmen kerana daripada kelas-kelas terdahulu semua berjaya menghadiri kelas dengan jayanya.

Jika masih ada ALASAN? Anda bukan yang kami cari! Kami mencari mereka yang SERIUS, FOKUS dan KOMITED.

Penting ke kelas ni? Kelas ini sangat penting. Kelas ini membincangkan dan memberi maklumat lengkap mengenai MAB, soalan-soalan lazim yang biasa ditanya oleh pengamal baru. Kelas ini akan di uruskan sendiri oleh COACH yang juga STOKIS MAB yang berpengalaman dengan MAB sekurangnya 5tahun.

SYARAT 3 : AKTIF GROUP WHATSAPP

Semua pengedar sah ada disediakan group khas whatsapp. Salam group ini semua maklumat terkini dari HQ disampaikan terus dari masa ke semasa.Selain dari itu, pengedar juga akan di beri bakal pelanggan di kawasan jajahan mereka.

Maka, keluar dari group dengan sengaja dianggap bahawa pengedar itu tidak lagi berminat untuk menjadi pengedar sah MAB.

SYARAT 4 : BELIAN MINIMA 10BTL

Selepas anda dilantik menjadi pengedar, belian minima pengedar adalah 10 botol sahaja berbanding sebelum ini minima 20 botol.

Belian minima 10 botol tu kena restok setiap bulan ke?

Kami tak lah kejam sangat. Belian 10 Botol tu kami beri masa untuk anda habiskan dalam masa 3bulan. Mudahkan?

Tapi kan.. bila anda dah jadi pengedar MAB Network AJNMAJU, ami akan ajar anda bagaimana nak habiskan 10 botol tu dalam masa seminggu sahaja!

BEST KE BEST?? 

SYARAT 5 : MILIKI BUKU PANDUAN PENGEDAR

Setiap pengedar sah perlu memiliki buku panduan ini. ID anda hanya akan diperolehi dari buku panduan ni. Tiada buku, tiada ID 

SYARAT 6 : JUAL PADA HARGA YANG DITETAPKAN

HQ sangat menitikberatkan aktiviti jualan MAB. Semua pengedar wajib patuh harga standard yang ditetapkan.

Sistem pemasaran yang dirangka oleh HQ memastikan semua level mendapat manfaat dan keuntungan daripada jualan MAB.

Jika anda main harga dan jual di bawah harga yang disyorkan, anda Bukan Pengedar yang ikhlas malahanda merupakan pengedar yang tamak!

Kami tak perlukan pengedar tamak dan pentingkan diri dalam bisnes MAB

SYARAT 7 : DIHARAMKAN BEKAL KEPADA PEMBORONG

Sistem pemasaran MAB lebih berkonsepkan ukhwah dan memfokuskan untuk menaikkan ekonomi keluarga melalui wanita umumnya dan surirumah khasnya.

Wanita yang juga pengamal MAB sendiri akan memberi rundingan terus kepada pengamal baru berdasarkan pengalaman sendiri. 

Penjualan di kedai kosmetik bukan oleh pengamal sebenar. Kebanyakan pemilik hanya melepaskan tanggungjawab menjual kepada pekerja kedai yang LANGSUNG TIADA PENGALAMAN 

Berbalik kepada syarat 6 di atas,  kami akan pastikan semua level berkongsi manfaat keuntungan MAB  walaupun sedikit sorang. Sebaliknya kebanyakan kedai kosmetik memfokuskan keuntungan semata – mata.

Aktiviti BUANG HARGA pemborong kosmetik secara tidak langsung boleh MEMBUNUH PRODUK sebaik MAB.

Nanti bonda sambung lagi tentang APA YANG NETWORK AJNMAJU SEDIAKAN UNTUK PENGEDARNYA di entri yang lain. Jangan lupa subscribe blog ni ya!

Berminat menjadi PENGEDAR MAB tetapi belum amalkan MAB??

BELI MINIMA 3BTL MAB SEBAGAI SYARAT DAN KAMI AKAN HUBUNGI ANDA UNTUK STEP SETERUSNYA.


MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

KEPUTIHAN, NORMAL ATAU SEBALIKNYA

Kebanyakan wanita berkahwin mesti sedia maklum apa itu keputihan kan. Semua pasti pernah mengalaminya..semua pun mesti tahu apa itu keputihan. Eh.. ada ke yang tak tahu??

Keputihan adalah lelehan berwarna putih, krim atau kelabu yang keluar dari faraj wanita. Ramai di kalangan wanita merasakan keputihan itu normal..

Betul la.. keputihan itu normal. 

Bonda merujuk kepada portal myhealth kementerian kesihatan malaysia, keputihan ni ada 2 jenis iaitu Keputihan normal dan keputihan kronik

Yang biasa kita alami dan kebanyakan wanita alami memang  keputihan  normal. Keputihan normal biasanyaterjadi apabila seseorang wanita itu sedang subur atau masa sebelum kitaran haid.. keputihan ni tiada sebarang petanda penyakit.. o tak perlu risau lah.

Apa ciri-ciri keputihan normal? 

  • Lelehan berwarna putih atau krim.
  • Tidak gatal
  • Tidak berbau
  • Keluar sedikit sahaja dan cair

Selagi ada ciri-ciri kat atas ni.. anda tak perlu risau..

Jika BUKAN ciri-ciri di atas??

Sekiranya mempunyai ciri- ciri di bawah, kena segera mendapat rawatan ya..

  • lelehan yang keluar itu berwarna kuning, 
  • Banyak pekat
  • Keputihan berbau
  • Mendatangkan rasa gatal pada faraj

Keputihan yang ada ciri begini adalah keputihan yang membahayakan.

Keputihan yang kronik ini jika tidak diambil perhatian pada jangka masa yang lama lebih sukar untuk diberikan rawatan. Malah boleh membawa kepada masalah kemandulan, kehamilan luar rahim malah jika lebih kronik boleh mendatangkan risiko kanser rahim.

Adalah lebih baik kita menghindari masalah keputihan ni dari merawatnya.

Pada anda yang ingin mencuba kaedah penjagaan kesihatan wanita. Bonda sangat syorkan mencuba  MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB). Hindari masalah keputihan anda. Pada yang memang dah resah dengan keputihan, RAWAT KEPUTIHAN DENGAN MAB

3 jenis herba terbaik yang ada dalam MAB ni memang dikhususkan untuk menghindari masalah keputihan iaitu KACIP FATIMAH, MANJAKANI dan SENDUDUK PUTIH.

Dapatkan MAAJUN ANGGUN BISTARI hanya dari pengedar sah sahaja.

MAB kini tidak dibekalkan di kedai-kedai. Jika ada bermakna mereka bukan pengedar sah. Pembelian dari pengedar tidak sah BERISIKO MENDAPAT BEKALAN MAB FAKE!!

hati-hati ya 

NETWORK AJNMAJU

KENALI NETWORK AJNMAJU


Kejayaan adalah sejauh mana anda SERIUS, FOKUS dan KOMITED mengejarnya.

— BONDA JULIA (PENAUNG NETWORK AJNMAJU)

JOM BERKENALAN DENGAN PENAUNG NETWORK AJNMAJU

SEJARAH PENUBUHAN NETWORK AJNMAJU



Network AJNMAJU ditubuhkan sejak 2008. Sejak dari itu telah ramai pengamal MAB di naiktaraf menjadi pengedar yang berkongsi kebaikan dan manfaat MAB kepada wanita lain. Bonda adalah Penaung Network AJNMAJU yang juga merupakan DIAMOND MASTER STOKIS yang berada di level tertinggi dalam bisnes MAB. Bonda telah amalkan sendiri MAB sejak 2008. Boleh tengok video testimoni bonda

Setelah merasai manfaat dan kebaikan MAB, Bonda rasa ingin berkongsi manfaat dan rezeki bersama pengamal lain. Dengan sistem level yang disusun baik oleh HQ, Bonda telah berjaya melahirkan 6 orang STOKIS, 16 orang JUNIOR STOKIS dan RATUSAN orang pengedar berinformasi seluruh malaysia. Semua STOKIS dan JUNIOR STOKIS adalah LEADER MAB network yang mana mereka memiliki rangkaian pengedar mereka sendiri.

Seminar pemasaran yang disediakan. Melatih pengedar MAB sebagai perunding berinformasi

KONSEP BISNES MAB ni mudah, Bonda tak sebut sebagai bisnes MAB, Bonda namakan Rangkaian ini adalah UKHWAH MAB, kami pengedar memberi fokus kepada berkongsi manfaat MAB bukan mengejar keuntungan semata-mata. Tetapi alhamdulillah hasil dari UKHWAH MAB, allah kembalikan kepada kami pendapatan yang sangat LUARBIASA.

Demi menjaga UKHWAH MAB, network AJNMAJU hanya memilih mereka yang SERIUS,FOKUS dan KOMITED ingin menjadi wanita bermanfaat buat orang sekeliling.

  • Bermanfaat kepada wanita lain yang mempunyai masalah kesihatan yang mana MAB boleh membantu mereka.
  • Bermanfaat kepada keluarga dan anak-anak yang mana boleh meringankan beban ekonomi keluarga
  • Bermanfaat pada jalan Allah, hasil Ukhwah MAB ni, kita boleh bebas memberi sedekah.

SEBAIK-BAIK MANUSIA ADALAH MANUSIA YANG MEMBERI MANFAAT KEPADA ORANG LAIN


KENAPA PERLU SERTAI KAMI?

Bonda nak share apa kata pengedar dan leader MAB yang telah berada dalam network AJNMAJU

Team yang saling membantu dan sentiasa mendapat ilmu EMAS dari Bonda

D00225 nur Solehah – pengedar mab network ajnmaju

Perkongsian pengalaman, feedback pengamal dan bimbingan yang berterusan dari semua pengedar AJNMAJU

Js00032 MARIANA – JUNIOR STOKIS MAB NETWORK AJNMAJU

Mendisiplinkan kami supaya sentiasa berada di tahap optimum dalam perniagaan dan semangat berpasukan yang tinggi

Js00212 Wan nor irema – JUNIOR STOKIS MAB NETWORK AJNMAJU

Banyak motivasi, memberi semangat ,mendidik dan memimpin.

D00233 AZIMAH AWANG- pengedar mab network ajnmaju

Sangat bertuah berada dalam Neteork AJNMAJU. Dapat support n guide dari semua pihak. Team yang meriah dgn ilmu-ilmu baru n saling membantu. .

D00223 WAN DALILAH – pengedar mab network ajnmaju

BEST!!.. ada semangat berkumpulan.. banyak dapat ilmu baru.. banyak sumber iklan yg bonda sediakan..

D00140 FARA – PENGEDAR MAB NETWORK AJNMAJU

Antara Reward Network AJNMAJU

PROGRAM-PROGRAM KAMI