MAAJUN ANGGUN BISTARI, SOALAN LAZIM MAB

TINDAK BALAS AWAL MAB

Apa perkara lazim yang akan di alami oleh hampir setiap pengamal baru?

Ramai pengamal baru terutama yang beli MAB dari pengedar tak sah kedai kosmetik, akan gelabah bila mula amalkan MAB lepas pastu alami pelbagai tindakbalas.

Kebanyakannya akan fikir MAB tak SERASI. Sedangkan dengan BEST FRIEND kita pun.. kenal bertahun baru tau SERASI dan nampak KEBAIKANnya.. ini kan pula nak makan MAB untuk kesihatan dalaman dalam jangka masa panjang.

Nak TAHU .. MAB ni SERASI ke TAK lalui dulu Healing Crisis ni dulu baru la buat keputusan.. Selepas makn MAB 3-6btl….Bukan SEBOTOL kata tak SERASI 😅😅😅

Tahukah anda?
Kebanyakkan kita hari ni tidak makan secara sihat. Apa kena mengena dengan pemakanan? Of coz la ada kena mengena bila amal MAB pemakanan kena jaga, air minuman yang kita minum pun kena tahu air apa.. Ada org minum ok ada yang tak boleh. Sebab akan ganggu period kita.

Lebih baik amalkan AIR MASAK PUTIH lagi bagus untuk badan.

TIDAK BALAS SEMENTARA SAHAJA..

Bukan semua akan lalui tindak balas ini. hanya segelintir sahaja yang mengalami simptom-simptom ini. Tindakbalas berbeza ikut individu ya

  • Period menjadi lintang pukang– period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari – ada juga kes yang period datang 4hari, then stop 2 hari.. then datang semula.. (Pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan..dan darah tu dikeluarkan melalui period.)
  • Rasa mengantuk – Selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi – pada yang ambil malam… tentu tak perasan simptom ni sebab lepas makan MAB.. memang nak tidur..
  • Kerap kencing/buang air besar/ kentut. (MAB tengah buang angin dan toksin dlm badan). Ini bagus tau.
  • Pening kepala – adakalanya boleh membawa sampai demam (MAB ni agak panas.. so disarankan banyakkan minum air masak.)
  • Keputihan yang banyak dan berbau -mab mengeluarkan keputihan-keputihan yang masih bersisa kat rahim. Bersabar kerana mab sedang mengeluarkan keputihan tu
  • Rasa berdenyut pada payudara-ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam (Situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period. begitulah juga dengan MAB.. bermakna, MAB sedang merawat tubuh kita). JANGAN LUPA!! salah satu fungsi MAB ialah menegangkan payudara.. so denyutan tu bermakna.. payudara semakin menegang..

NAMUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM- SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA. tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan ketahanan tubuh masing-masing. OLEH ITU, diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini… Setiap usaha itu perlu ada kesungguhan untuk mencapai tahap kejayaan yang diinginkan…… 😁😁😁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.